Doi bărbați din Ilfov, acuzați că au forțat o minoră să se prostitueze, reținuți de DIICOT - Prima News

Doi bărbați din Ilfov, acuzați că au forțat o minoră să se prostitueze, reținuți de DIICOT

Doi bărbaţi din Ilfov au fost reţinuţi de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au recrutat şi apoi au forţat prin agresiuni fizice o fată minoră să se prostitueze.

În dosar mai este cercetat un al treilea suspect pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, acesta fiind plasat sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în luna februarie, unul dintre bărbaţi, profitând de starea de vulnerabilitate a unei minore, a recrutat-o în scopul exploatării sexuale, prin inducere în eroare (promisiuni privind o viaţă mai bună alături de acesta, posibilitatea de a locui la domiciliul său în cadrul unei familii), a adăpostit-o la domiciliul său, iar ulterior, prin constrângere (agresiuni fizice şi verbale), în baza înţelegerii cu ceilalţi bărbaţi, au transportat-o la reşedinţa acestora din urmă, unde au determinat-o să practice prostituţia.

În vederea racolării de clienţi, suspecţii au publicat anunţuri pe mai multe site-uri, sumele de bani obţinute fiind însuşite în totalitate de către aceştia.

Joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Ilfov, în urma căreia au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive electronice şi mai multe mijloace materiale de probă.

În cursul zilei de vineri, cei doi inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj de intervenţie din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share