Discriminarea ''extremă'' legată de vaccinuri riscă să lase Africa în urmă - Prima News

Discriminarea ”extremă” legată de vaccinuri riscă să lase Africa în urmă

Africa are puţine şanse să depăşească pandemia de COVID-19 dacă 70% din populaţia sa nu este vaccinată până la sfârşitul anului 2022, iar “discriminarea extremă legată de vaccinuri” riscă să lase în urmă continentul african, se arată într-un raport publicat luni, relatează Reuters.

Descoperirea variantei Omicron de coronavirus în sudul Africii a intensificat opiniile potrivit cărora ratele scăzute de inoculare pot favoriza mutaţii virale, care apoi se pot răspândi în ţări în care ratele de vaccinare sunt mult mai mari.

Cu toate acestea, doar cinci dintre cele 54 de ţări ale Africii sunt pe cale să atingă obiectivul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a vaccina complet 40% din populaţie până la sfârşitul anului 2021, a afirmat Fundaţia Mo Ibrahim într-un raport despre pandemia de COVID-19 în Africa.

Unul din 15 africani este complet vaccinat, faţă de aproape 70% din populaţia ţărilor G7, conform datelor oferite de fundaţie, care a fost înfiinţată de miliardarul sudanez Mo Ibrahim în domeniul telecomunicaţiilor pentru a promova o mai bună guvernare şi dezvoltare economică în Africa.

“De la începutul acestei crize, fundaţia noastră şi alte voci africane au avertizat că o Africă nevaccinată ar putea deveni un incubator perfect pentru variante” de coronavirus, a declarat preşedintele fundaţiei, Mo Ibrahim, într-un comunicat.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share