Din ce în ce mai multe fraude pe internet

Din ce în ce mai multe fraude pe internet

Românii sunt ţinte din ce în ce mai atractive pentru hackeri. Numeroase persoane s-au trezit fără bani în cont, după ce au pus anunţuri pe site-uri de vânzări. Atacatorii le trimit pe WhatsApp link-uri prin care le acceseaza datele persoanale. Şi nu e singura modalitate de fraudă recentă. Specialiştii atrag atenţia să nu accesăm site-uri care nu sunt de încredere.

Un anunţ pus pe un site de profil vă poate lăsa fără bani în cont. A păţit-o un utilizator care avea la vânzare unDVD player.

Conversaţia a durat doar câteva minute - timp în care atacatorul s-a prefăcut interesat de acel produs. Iar vâzătorul a fost atât de disponibil - încât i-a dat toate datele pe care i le-a cerut, până când a rămas fără bani în cont.

De cele mai multe ori atacatorii sunt străini şi se folosesc de motoarele de traducere pentru a vorbi cu românii.

Infractorii se folosesc de site-uri şi firme de curierat cunoscute. Sunt şi persoane extrem de atente cu datele pe care le furnizează şi cu link-urile pe care le acceseaza.

Şi nu este singura modalitate de fraudă. Telefonul mobil rămâne încă o ţintă pentru răufăcători.

Într-o alte escrocherii online, au fost trimise mail-uri semnate fraudulos de posta romana, sau mesaje de phishing pe Whatsapp.

Specialiştii recomandă persoanelor care au picat în astfel de capcane să anunţe imediat poliţia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt