Din ce în ce mai dependenţi de internet

Din ce în ce mai dependenţi de internet

Aproape 80% dintre elevi folosesc zilnic internetul timp de 4 ore, în afară de cele din şcoala online. O arată un studiu realizat de Salvaţi Copiii. Mulţi dintre ei se folosesc chiar de tabletele primite pentru şcoală, pentru a sta pe internet. Iar în tot acest timp numărul sesizărilor primite de asociaţia care se ocupă de protecţia copiilor este tot mai mare. Cele mai multe semnalează situaţii cu caracter sexual.

Ci şi pentru reţele sociale, filme, sau chiar site-uri interzise copiilor. Datele sunt îngrijorătoare, spun reprezentanţii
Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Iar mai grav decât atât, 20% afirmă că li s-au cerut fotografii sau video-uri care să-i înfăţişeze pe ei în ipostaze indecente

Studiul mai arată că doar 3% dintre copiii cu vârste între 8 şi 18 ani stau mai puţin de o oră pe zi pe internet. Fetele preferă reţelele sociale, iar băieţii jocurile video. Iar pentru toate acestea, cel mai utilizat mijloc este telefonul şi nu tableta sau laptopul.

Studiul a fost realizat în perioada iulie-august 2021, pe un eşantion de 2740 de copii şi adolescenţi care au vârste între 8 şi 18 ani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt