Diferiţi, dar egali

Diferiţi, dar egali

Sunt diferiţi, dar se joacă, zâmbesc şi sunt fericiţi la fel ca oricare alţi copii. În România, zeci de mii de copii sunt marginalizaţi de către cei din jur pentru că nu ştiu să scrie sau să citească. Sunt jigniţiţi şi daţi la o parte. Şi atunci se închid în ei, devin retraşi. Cei mai mulţi provin din familii nevoiaşe care nu au puterea să le îndrume primii paşi în educaţie.

Mihaela are doi copii. Gabriel are nouă ani şi suferă de autism. La şcoală copiii îl resping şi îl jignesc, dar la centrul terapeutic a găsit dragostea celor din jur. Îi place aici pentru că toţi se poartă frumos cu el şi nu îl marginalizează. Fan înfocat al trupei PSG, băiatul ar vrea să ajungă ca idolul său: Lionel Messi.

La centrul terapeutic copiii învaţă să citească, să scrie şi să fie copii. Eric are nouă ani şi îi place să citească şi să se joace cu copiii pe străzile cartierului. La acest centru vin zeci de copii cu dificultăţi de învăţare. Povestea acestuia a luat naştere în pandemie.

Terapiile sunt gratuite pentru copii însă e nevoie de ajutorul tuturor pentru ca centrul să funcţioneze şi copii să poată primi sprijin.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt