Dieta de după sărbători

Dieta de după sărbători

După mesele festive copioase, a venit vremea să ne reintrăm în formă. Legumele şi fructele ar trebui să ia locul preparatelor grele. Totuşi, secretul pentru a pierde kilogramele în plus acumulate în această perioadă nu rămâne doar adoptarea unei alimentaţii sănătoase. Ea merge mână-n mână cu sportul, care este foarte important într-o dietă, dar şi pentru un stil de viaţă sănătos.

Digestia noastră mult îngreunată după mesele de sărbători, ne impune să ne întoarcem către legume şi fructe. Nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm în această perioadă mai multă rucola, andive sau ovăz. În cazuri extreme, putem apela la o zi depurativă, în care putem să consumăm toată ziua doar sucuri de legume şi cel mult o salată, sunt de părere specialiştii.

Bărbaţii trebuie să ţină cont de aceleaşi sfaturi ca şi doamnele, însă ar fi bine să aibă în vedere şi reducerea cantităţii de alcool, care de cele mai multe ori provoacă foame. Specialiştii spun că foarte important este şi să identificăm carbohidraţii buni, care nu aduc un aport caloric atât de mare.

Totuşi, trebuie să ştim că nu vom obţine rezultatele dorite fără… mişcare.

Este important însă să apelăm la un profesionist atunci când mergem într-o sală de fitness, pentru a evita posibilele accidentări şi pentru a ne asigura că executăm bine mişcările.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt