Dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor de pretutindeni şi siguranţa cetăţenilor, antrenate de transformarea digitală

Dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor de pretutindeni şi siguranţa cetăţenilor, antrenate de transformarea digitală

Digitalizarea accelerată aduce beneficii nu doar companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume, ci şi comunităţilor locale. În acest context, tot mai multe primării, inclusiv din România, înţeleg că transformarea tehnologică generează progres şi decid să mizeze pe aceasta ca să poată susţine o evoluţie sustenabilă. Fie că au în vedere digitalizarea serviciilor publice, în scopul îmbunătăţirii interacţiunii cu cetăţenii, sau a sistemelor, pentru a-şi eficientiza activitatea, devine tot mai limpede că beneficiile pe care le poate aduce acest proces sunt uriaşe.


Plecând de la această premisă, primăria din Năvodari a decis, în urmă cu aproximativ un an, să integreze în activitatea sa portalul public de e-guvernare Regista, dezvoltat de compania Zitec utilizând tehnologie Microsoft. În prezent, toate formularele şi sesizările către administraţia publică locală sunt centralizate şi gestionate mult mai uşor. De asemenea, aproximativ 10% dintre cetăţenii oraşului Năvodari şi-au făcut cont în platformă, iar numărul lor este în creştere. Pe viitor, administraţia locală îşi propune să dezvolte şi mai mult platforma, prin adăugarea de noi module, astfel încât aceasta să includă cât mai multe funcţionalităţi.


“Digitalizarea Primăriei Năvodari reflectă un proces tehnologic important ce ne oferă un potenţial semnificativ de creştere a eficienţei şi a calităţii serviciilor publice, precum sporirea transparenţei şi încrederii cetăţenilor. Procesul de gestionare a documentelor a devenit mult mai uşor de când folosim Regista, iar comunicarea între departamente este mult îmbunătăţită. Prin utilizarea portalului public de e-Guvernare Regista, am reuşit să stabilim o comunicare mult mai bună cu cetăţenii noştri. Acum putem să centralizăm şi să răspundem cererilor şi solicitărilor cetăţenilor într-un timp mai scurt. Ne bucurăm să vedem că oamenii din comunitatea noastră sunt mulţumiţi de modulele aplicaţiei Regista, iar acest lucru se poate observa şi în faptul că serviciile încep să fie utilizate de cât mai mulţi dintre ei”, declară Costel Aurelian Dumitraşcu, viceprimarul oraşului Năvodari din judeţul Constanţa. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt