Dezbateri dure privind aderarea României la Schengen

Dezbateri dure privind aderarea României la Schengen

„România este vestul sălbatic al Europei, ce caută în Uniunea Europeană?”, a ţipat indignat un deputat german de la tribuna Parlamentului European la dezbaterile privind intrarea României şi Bulgariei în Schengen. A fost o voce izolată, restul vorbitorilor susţinând primirea ţării noastre în spaţiul comunitar.

Guido Reil este trimis în Parlamentul European de partidul de dreapta Alternativa pentru Germania care se opune Uniunii Europene. „Tara mea înainte de orice” este deviza lui Reil şi a partidului pe care-l reprezintă, Afd, care este împotriva imigrarii în Germania.

Pagina oficiala de facebook a lui Reil, a carei adresă este publicată în prezentarea lui de pe siteul Parlamentului European, a fost inundată de comentariile românilor indignaţi. Multe din ele nu pot fi prezentate la televizor pentru că îl înjură pe german. „Rusine! Eşti un gunoi! Mincinosule”, sunt câteva din sutele de mesaje dure trimise de români.

Un europarlamentar român l-a pus la punct pe german. ,,Domnule Beck vă vorbesc în germană pentru că eu vorbesc limba dumneavoastră, nu ştiu dacă dumneavoastră vorbiţi limba mea? Dar aş vre să ştiţi că dumneavoastră şi colegul Reil aţi jignit poporul nostru român cu aceste cuvinte, este inadmisibiş ce dumneavoastră şi colegul Reil aţi săus despre poporul român. Este o neruşinare iar aşa ceva eu nu pot vedea din partea unui german. Eu am crescut în cultura germană dar în educaţia mea nu a existat o asemenea atitudine", a spus europarlamentarul român la tribuna Parlamentului European.

Mesajul parlamentarului german vine în contextul în care atât România cât şi Bulgaria aşteaptă aderarea la spaţiul Schengen de 11 ani. Anul acesta însă, cele două ţări ar trebui să primească un răspuns pozitiv. Majoritatea parlamentatilor s-au declarat în favoarea aderării celor două state la Schengen. În prezent, toate statele membre ale UE, cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, Ciprului, Irlandei şi României, fac parte din Schengen.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt