Descoperă calculatorul la 70 de ani

Descoperă calculatorul la 70 de ani

La 70 de ani, seniorii din Brăila păşesc pe căile cunoaşterii digitale. Vor să se priceapă la computer, şi nu doar ca să fie în contact cu fiii sau nepoţii plecaţi. Îşi doresc să ştie cum pot scăpa de cozi dacă îşi plătesc facturile online, îşi caută vechi prieteni pe reţelele de socializare sau se joacă pe net. Cea mai mare motivaţie este că, învăţând, nu vor mai depinde de alţii.

La Biblioteca „Panait Istrate” din Brăila, câteva zeci de seniori deprind tainele lumii digitale. Sunt la primele lecţii, iar până acum au învăţat să îşi creeze o adresă de mail, să descarce imagini şi videoclipuri şi să le trimită altora.

Prima oară în faţa unei tastaturi la 62 de ani, Elena vrea neapărat să nu se mai roage în dreapta şi în stânga când are de folosit calculatorul la job. Decanul de vârstă al acestei clase, domnul Crăciun, vrea, la 76 de ani, să nu mai fie o povară pentru nepoţi.

De la creare de conturi pentru utilităţi până la apeluri video, cursanţii vor să înveţe, cu timpul, tot ce ţine de lumea digitală. Faptul că bibliotecarul nu mai este doar omul care aduce cărţile, ci aduce şi accesul în lumea digitală ne-o dovedeşte ,,profesorul” seniorilor.

Profesorii speră ca până la finalul anului să aducă în era Internetului aproape 100 de persoane. Iniţiatorii doresc ca anul viitor, să extindă programul şi la sate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt