Dependenţi de telefon

Dependenţi de telefon

Cu o istorie de numai patru decenii, telefonul mobil a ajuns o prezenţă de nelipsit din viaţa tuturor. Trei ore şi jumătate petrec zilnic utilizatorii români în compania acestui dispozitiv. Nu e un lucru tocmai bun pentru sănătate, spun specialiştii. Pentru a atrage atenţia asupra pericolelor folosirii în exces a acestor gadgeturi a fost instituită o zi mondială fără telefon.

Peste 5 de miliarde de oameni utilizeaza telefonul mobil. În România s-a ajuns chiar în situaţia în care numărul acestor aparate l-a depăşit pe cel al întregii populaţii. Sunt peste 24 de milioane de telefoane mobile active. Deci se vorbeşte şi se navighează online mult. Extrem de mult. Oamenii intuiesc deja că au devenit dependenţi de acest dispozitiv.

Teama de a rămâne fără dispozitivul mobil a primit deja şi o denumire ştiinţifică, nomofobie. Înainte de apariţia mobilelor, timpul alocat unei convorbiri telefonice era foarte scurt. De altfel, România a progresat rapid în domeniul telecomunicaţiilor.

Medicii atrag, atenţia că utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice are efecte nefaste. În prezent, aproape 85% dintre utilizatorii români au un telefon inteligent.

Ziua Mondiala fără telefon a fost iniţiată de un scriitor francez şi a ajuns în acest an la ediţia cu numărul 23. Evenimentul îşi propune să atragă atenţia asupra pericolelor la care duce folosirea excesivă a dispozitivelor mobile şi dependenţa creată de acestea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt