Demolat înainte de inaugurare

Demolat înainte de inaugurare

O nouă lucrare de infrastructură de pe Centura Bucureştiului îi uimeşte pe români. Este vorba despre Pasajul Berceni, acolo unde erau gata toate rampele de acces. Însă astăzi, una dintre ele a dispărut, deoarece construcţia începuse să o ia la vale. În acest ritm, nodul rutier, care este deja întârziat, riscă să depăşească şi noul termen: primăvara acestui an.

Lucrările la Pasajul Berceni au început în vara lui 2020, iar cei 2,5 kilometri ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Problemele de aprovizionare de pe şantier au dus însă la o amânare până în primăvară. Realizată în proporţie de… 80%, construcţia dă înapoi în loc să avanseze.

Executantul rampei nu a ţinut cont de tipologia solului, iar compania de drumuri spune că lucrarea de refacere se va face pe banii constructorului.

În plus, patronul uneia dintre companiile care ridică construcţia a fost trimis în judecată de DNA Oradea, acum doi ani, pentru o evaziune fiscală în valoare de 1,5 milioane de lei. Sumă pe care omul de afaceri a achitat-o ulterior. Cu toate acestea statul nu a avut nicio problemă să îi încredinţeze o lucrare în valoare de 146 de milioane de lei.

cele 4 sensuri giratorii suspendate de pe Centura Bucureşti. Până acum, singurul finalizat este pasajul Domneşti, în timp ce pasajul Cernica este cel mai departe de a fi realizat după ce contractul a fost desfăcut de CNAIR, din cauza întârzierilor.

foto: facebook.com/scriosteanu.irinel

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt