Demolare controlată la IMGB. Turnuri puse la pământ în câteva secunde

Demolare controlată la IMGB. Turnuri puse la pământ în câteva secunde

Sudul Capitalei a fost zguduit puternic aseară. Şase turnuri de fum de la platforma IMGB au fost puse la pământ, într-o demolare controlată. În câteva minute, Sectorul 4 din Bucureşti şi oraşul Popeşti Leordeni au fost acoperite de un nor de praf. Experţii în mediu spun că procedura de demolare nu ar fi fost respectată şi că imediat au crescut indicii de poluare în zonă. În locul fabricii de maşini grele, o mândrie a regimului comunist, vor apărea cartiere rezidenţiale.

Câteva secunde. Atât a durat ca cele şase coşuri uriaşe de fum din incinta IMGB să fie puse la pământ. Responsabilii cu demolarea au folosit explozibil. Fosul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, susţine că nu s-au respectat toate procedurile.

Locuitorii au simţit momentul ca pe un cutremur, iar după câteva minute, un nor de praf gros a cuprins o bună parte a oraşului Popeşti Leordeni.

Înainte de 1989 aici se produceau piese metalice, turbine pentru centralele electrice şi pentru centrala nucleară de la Cernavodă sau pentru combinate siderurgice. Aşa că în zonă ar putea fi reziduuri de metale radioactive.

Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti - pe scurt IMGB - era cândva mândria industriei româneşti. În zonă vor fi construite cartiere rezidenţiale şi clădiri de birouri. Suprafaţa IMGB este de aproximativ 60 de hectare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt