Decizii luate pe genunchi, plătite cu vieţi

Decizii luate pe genunchi, plătite cu vieţi

România pare ţara lucrurilor făcute pe genunchi cu preţul unor vieţi! În încercarea de a creşte numărul paturilor ATI, autorităţile au luat măsuri fără să se gândească la consecinţe. O situaţie halucinantă este la Spitalul de Urgenţă din Brăila unde paturile ATI din secţia COVID sunt mai late decât uşile. Astfel că, în caz de incendiu sau orice altă urgenţă, bolnavii nu vor putea fi evacuaţi în timp util si în siguranţă. Reprezentanţii spitalului au scos uşile, însă tot nu e suficient spaţiu. Rămaşi fără soluţii, au cumpărat două tărgi cu care bolnavii să poată fi scoşi de acolo. Însă, în caz de urgenţă, fiecare minut contează şi evacuarea pacienţilor pare o misiune imposibilă.

Secţia de Terapie Intensivă a spitalului Judeţean Brăila era, iniţial, destinată copiilor. Din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu sars cov 2, a fost transformată în secţie ATI COVID pentru adulţi. Dacă paturile pentru copii încăpeau pe uşi fără probleme, cele pentru adulţi au fost pliate pentru a fi băgate în saloane.
Situaţia a fost descoperită în urma unui control de rutină efectuat de pompieri.

Autorităţile s-au văzut nevoite să caute o soluţie. Aşa că au montat mai mulţi senzori de oxigen şi au cumpărat două tărgi. Totuşi, în caz de incendiu sau orice altă situaţie de urgenţă, pacienţii trebuie evacuaţi imediat. Nu pe rând, cu targa.

Reprezentantul Consiliului Judeţean Brăila spun că nu au avut altă soluţie. Chiar dacă vor scoate uşile, tot nu este
suficient spaţiu. Trebuie lărgite spaţiile de evacuare însă pentru asta secţia ar trebui să fie goală. Până se va rezolva problema nu le rămâne decât să se roage să nu se întâmple vreo nenorocire.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt