De Paşte, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal, dar instabilitatea atmosferică rămâne accentuată

De Paşte, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal, dar instabilitatea atmosferică rămâne accentuată

Vremea din weekend va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat la nivelul întregii ţări, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

"În weekend-ul ce urmează, procesul de încălzire a vremii va continua, însă şi gradul de instabilitate atmosferică se va menţine temporar accentuat. Cu alte cuvinte, chiar dacă în acest weekend de sărbătoare, temperaturile ce urmează a se înregistra se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, trebuie să vă spun faptul că vom avea perioade cu instabilitate atmosferică. Concret, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de manifestări îşi vor face apariţia sâmbătă, în special după orele amiezii în jumătatea de nord a ţării şi la munte, doar pe arii restrânse în rest. În noaptea de sâmbătă spre duminică, local şi în partea de sud", a spus Catrina.

În ceea ce priveşte vremea de Paşte, specialistul ANM a afirmat că instabilitatea atmosferică se va semnala în nord-vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi la munte şi doar pe suprafeţe mici, în rest.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt