De multe ori, bullyingul în şcoli pleacă de la părinţi. Nu există agresor şi victimă, ci doar victime spun specialiştii

De multe ori, bullyingul în şcoli pleacă de la părinţi. Nu există agresor şi victimă, ci doar victime spun specialiştii

Prevenţia trebuie să fie prima opţiune pentru rezolvarea bullyingului în şcoli, a declarat la Prima News psihologul Beatrice Busuioc, realizatoarea emisiunii Supernanny de la Prima TV.

„Trebuie să le transmitem copiilor că trăim într-o lume în care suntem diferiţi, unici, speciali, dar numai împreună putem trăi. E nevoie să ne acceptăm aşa cum suntem şi e nevoie de libertate ca să putem convieţui. Etichetarea este o problemă şi trebuie să-i ajutăm pe oameni să înţeleagă asta. Etichetele pleacă de la noi, adulţii, e tendinţa societăţii să eticheteze. Trebuie să se meargă pe prevenire înainte de pedeapsă, toate metodele spun că partea de pedeapsă este ultima opţiune”, a declarat Beatrice Busuioc.

Psihologul Nicoleta Călugăreanu a subliniat că atunci când arătăm cu degetul riscăm să facem alte victime, pe lânge cele implicate în bullying.

„Nu există victimă şi agresor, ci victimă şi victimă, iar copiii trebuie încurajaţi să facă faţă acestor situaţii. De multe ori, bullying-ul pleacă de la adulţi, nu e în regulă să punem eticheta de agresor pe un copil. Bullyingul poate să însemne şi izolare socială, ignorare, dar important e ca elevul să aibă susţinere şi echilibru acasă”, a mai declarat psihologul.

Afla mai multe desprebullyingeleviparintiscoala
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt