De multe ori, bullyingul în școli pleacă de la părinți. Nu există agresor și victimă, ci doar victime spun specialiștii - Prima News

De multe ori, bullyingul în școli pleacă de la părinți. Nu există agresor și victimă, ci doar victime spun specialiștii

Prevenția trebuie să fie prima opțiune pentru rezolvarea bullyingului în școli, a declarat la Prima News psihologul Beatrice Busuioc, realizatoarea emisiunii Supernanny de la Prima TV.

„Trebuie să le transmitem copiilor că trăim într-o lume în care suntem diferiți, unici, speciali, dar numai împreună putem trăi. E nevoie să ne acceptăm așa cum suntem și e nevoie de libertate ca să putem conviețui. Etichetarea este o problemă și trebuie să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă asta. Etichetele pleacă de la noi, adulții, e tendința societății să eticheteze. Trebuie să se meargă pe prevenire înainte de pedeapsă, toate metodele spun că partea de pedeapsă este ultima opțiune”, a declarat Beatrice Busuioc.

Psihologul Nicoleta Călugăreanu a subliniat că atunci când arătăm cu degetul riscăm să facem alte victime, pe lânge cele implicate în bullying.

„Nu există victimă și agresor, ci victimă și victimă, iar copiii trebuie încurajați să facă față acestor situații. De multe ori, bullying-ul pleacă de la adulți, nu e în regulă să punem eticheta de agresor pe un copil. Bullyingul poate să însemne și izolare socială, ignorare, dar important e ca elevul să aibă susținere și echilibru acasă”, a mai declarat psihologul.

Total
0
Shares
Total
0
Share