De la pasiune, la carieră

De la pasiune, la carieră

Specialişti din industria locală dezvoltatoare de jocuri video vor vorbi, duminică, la ediţia de iarnă a Gaming Marathon, despre oportunităţile pe care le oferă acest sector şi cum tinerii pasionaţi de jocuri video pot transforma această pasiune într-o carieră, informează organizatorii.

Potrivit acestora, tinerii interesaţi să urmeze o carieră de programator sau artist, printre multe alte specializări, sunt aşteptaţi duminică, începând cu ora 10:00, pe site-ul www.gaming-marathon.ro, unde vor afla cum se pot pregăti încă din liceu pentru a ajunge să dezvolte jocuri video, fie pe cont propriu, fie în cadrul unui studio de gaming.

La Gaming Marathon vor participa unii din cei mai populari creatori de conţinut de gaming din România: Lectură de la A la Z (1, 5 milioane de subscribers pe Youtube) Mădălin (600 de mii de subscribers pe Youtube) sau Gannicus (937 de mii de urmăritori) îşi vor antrena comunităţile în competiţii şi turnee de Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Minecraft sau Brawl Stars.

Prezenţa la Gaming Marathon va fi completată de Racing League Romania, Tedereu, Reddysh, Theo Zeciu, Bercea, meitii, MoonGaming, Adriivonb, S1KE, AlexaTV, Highman, Theo, Andu, Ovvy, Bobospider, itsgossiplol, AmyClaire, Werty, Alddy, Zoozix, Bogdahoh, Tak3 My Fury şi mulţi alţii.

"Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este într-o continuă creştere, dar în următorii ani aceasta riscă să intre într-o perioadă de stagnare în ceea ce priveşte recrutarea de talent nou. La Gaming Marathon, noi, specialiştii din Amber, ne dorim să creştem vizibilitatea acestei industrii în România şi să insuflăm tinerilor pasiunea pentru dezvoltarea de jocuri video, orele petrecute în faţa PC-ului sau consolei putând fi extrem de folositoare în viitor când vor crea propriile lor jocuri pe care milioane de oameni din întreaga lume le-ar putea experimenta", a precizat Mihai Pohonţu, directorul general al Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România.

Organizatorii evenimentului promit noutăţi globale, în premieră în România la Gaming Marathon. Astfel, League of Legends - Wild Rift, varianta mobile a celebrului joc League of Legends, care s-a lansat joi în Europa, va fi prezent la Gaming Marathon cu un turneu 5 vs. 5 organizat de Samsung, în cadrul căruia se vor confrunta echipele conduse de Antonia Nuckle şi IceManLucky.

Totodată, Philips prezintă în premieră în România noua sa gamă de monitoare de gaming E Line, iar Hama aduce în faţa gamerilor noile produse din gama uRage.

Industria de game development este în creştere în România, iar în 2019 cifra de afaceri înregistrată de cele 100 de studiouri ce activează local a depăşit 200 milioane de dolari, conform studiului anual al RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). Suma reprezintă o creştere de 14,65% faţă de anul 2018.

59% dintre studiourile româneşti se află în Bucureşti, 17% în Cluj-Napoca, 7% în Iaşi, 5% în Timişoara şi 3% în Braşov, restul desfăşurându-şi activitatea în oraşele mici ale ţării.

În industria în care activează peste 6.000 de specialişti, 74,2% dintre studiouri sunt dezvoltatoare de jocuri video (originale sau IP-uri licenţiate), în timp ce 12,1% furnizează servicii de quality assurance, localizare şi outsourcing creativ. 10,3% dintre studiouri activează şi ca publisheri pentru propriile jocuri, iar 3,4% dintre ele creează soluţii pentru infrastructura de jocuri.

Ediţia de iarnă a Gaming Marathon este susţinută de Amber. Organizatorul maratonului de gaming este Nexus Gaming, cea mai de succes organizaţie de esports din România, cu numeroase premii la competiţiile internaţionale cu echipele de CS:GO, League of Legends şi PUBG. Casa celor de la Nexus Gaming este Nexus Gamers Pub, cea mai performantă sală de jocuri video din sud-estul Europei.

Bucharest Gaming Week este evenimentul dedicat gamerilor români, cu misiunea de a promova şi a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale.

Sursa: Agerpres

Afla mai multe despregamingjocuri videopasiune
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt