De la drog, la crimă. Tinerii cad în capcana stupefiantelor

De la drog, la crimă. Tinerii cad în capcana stupefiantelor

Drogurile de mare risc fac ravagii în ţara noastră. Şoricioaica, folosită ca narcotic, şi cristalul, un drog sintetic, sunt două substanţe care apar tot mai des în anchetele procurorilor. Curioşi să le încerce, consumatorii cad pradă halucinaţiilor. Următorul pas este dezvoltarea agresivităţii extreme, care poate conduce la crimă! Astfel de substanţe se vând de multe ori la colţ de stradă, iar pretul este accesibil tinerilor. Mai ales la început, atunci când traficanţii doresc să îşi fidelizeze clienţii.

Şoricioaica, otrava folosită în combaterea rozătoarelor, şi drogul cristalului sunt două dintre substanţele pe care procurorii le vor încadrate în categoria drogurilor de mare risc. Astfel de stupefiante ingerate sau inhalate dau halucinaţii puternice şi o agresivitate extremă care, de cele mai multe ori, duce către tragedii. Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unui bărbat din Arad, înjunghiat chiar de prietenii săi.

Aceste droguri apar tot mai des în anchetele procurorilor. Autorii celor mai multor agresiuni fizice şi chiar crime.. au recunoscut în faţa anchetatorilor că erau sub influenţa acestor substanţe când au comis faptele.

Printre crimele comise pe fondul consumului de cristale se numără şi cazul Antoniei, fetiţa de patru ani ucisă şi incendiată de tatăl său, cazul adolescentului de 15 ani care şi-a înjunghiat fratele mai mare, dar şi cazul bărbatului care şi-a ucis soţia şi cei doi copii.

Tot cristale au consumat şi doi tineri din Brăila. Audierea consumatorilor de droguri este şi ea o gravă problemă. Anchetatorii au nevoie de 10 sau chiar 12 ore ca suspecţii să se liniştească şi să poată fi interogaţi.

Procurorii DIICOT Timişoara împreună cu poliţiştii de la combaterea crimei organizate au anihilat o grupare care se ocup atât de cultivarea plantelor destinate fabricării de stupefiante cât şi de prelucrarea acestora într-un adevarat laborator de obţinere a drogurilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt