Cutremurele din Gorj au replici în Educaţie

Cutremurele din Gorj au replici în Educaţie

Părinţii care îşi duc copiii la o grădiniţă din Târgu Jiu au fost obligaţi de directoare să semneze o hârtie prin care îşi asumă responsabilitatea în cazul unui cutremur. Primarul cere demisia directoarei şi spune că decizia acesteia este inexplicabilă. Grădiniţa e nouă, afirmă el, iar răspunderea, atâta timp cât copiii sunt la şcoală, nu poate fi a familiei. Între timp, pământul continuă să se cutremure în Gorj. Un nou seism, de 4,1 grade, a fost chiar diminraţă.

Cele mai noi corpuri de clădire ale grădiniţei ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au fost date în folosintă acum doi ani.
Directoarea se teme, însă, de urmările unui eventual cutremur posibil. Şi le cere părinţilor să-şi asume răspunderea atunci când ăşi lasă copiii în grija educatoarelor.

Directoarea grădiniţei refuză să vorbească despre acest subiect.

După valul de reacţii negative, conducerea unităţii de învăţământ a retras formularul. Cazul a ajuns şi în atenţia Ministrului Educaţiei.

Un nou cutremur a fost miercuri în zona Olteniei. Seismul de 4,1 grade s-a resimtit puternic şi în Târgu Jiu. Această partea a ţării a devenit brusc activă din punct de vedere seismic pe 13 februarie, când a fost lovită de un cutremur de 5,2 grade. Au urmat 900 de replici. Premierul Ciucă a anunţat că Executivul alocă 51 de milioane de lei pentru repararea clădirilor avariate de cutremur, din cinci localităţi de pe raza judeţului Gorj.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt