Cutremur de 7,3 în Indonezia

Cutremur de 7,3 în Indonezia

Un cutremur de 7,3 pe scara Richter a avut loc în Indonezia. Autorităţile au emis şi o alertă de tsunami în urma seismului. Imaginile din timpul tragediei în care oamenii fug panicaţi în încercarea de a se îndepărta de clădirile care stau aproape să se prăbuşească au făcut înconjurul internetului. Din fericire, nu au fost raportate decese şi nici pagube materiale grave. O singură persoană ar fi suferit răni minore după declaraţiile autorităţilor.

Iniţial estimat la 7,6 , apoi revizuit la 7,3, seismul a fost urmat de cel puţin 15 alte replici, dintre care cea mai puternică a avut o magnitudine de 5,6. Seismul a avut loc la o adâncime de 18 kilometri şi la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri de oraşul Maumere, aflat în partea de est a Indoneziei. Cutremurul a fost resimţit în mai multe oraşe din apropiere, unde oamenii au ieşit speriaţi din clădiri şi au fugit spre dealuri. Cel puţin un spital şi un hotel au fost evacuate. Ulterior, oamenii au revenit la activităţile normale iar alerta de tsunami a fost ridicată.

Seismul vine la zece zile după erupţia vulcanului Semeru de pe insula Java în urma căreia au murit aproape 50 de
persoane. Cutremurele sunt destul de obişnuite în Indonezia din cauza faptului că ţara se află pe aşa numitul ”Inel de Foc” al Pacificului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt