Cursă ilegală de off-road oprită de localnici

Cursă ilegală de off-road oprită de localnici

O cursă off-road ilegală din Munţii Maramureşului a fost anulată! Furioşi că vor fi distruse arii protejate, localnicii s-au mobilizat şi i-au ajutat pe poliţişti să-i prindă atât pe organizatorii din Austria, cât şi pe participanţi. Cursa era prezentată oficial ca o excursie în natura. In realitate, era o competiţie în toată regula, la care participau zeci de pasionaţi de sporturi extreme.

Aşa-zisa excursie în natura sălbatică a Munţilor Maramureşului şi Bistriţei a adus în zona Lacului Sigmir zeci amatori de sporturi extreme din Austria şi un numar la fel de mare de vehicule puternice, modificate pentru a face faţă terenurilor accidentate. Localnicii au aflat şi au cerut autorităţilor să intervină pentru ca austriecii să nu distrugă zonele sălbatice din ariile protejate.

Prefectul de Maramureş s-a arătat şi el foarte indignat de faptul că aceşti aşa-zişi turişti nu folosesc traseele indicate de autorităţi. Nu este prima dată când autorităţile maramureşene se confruntă cu asemenea situaţii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt