Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie, în fiecare din regiunile ţării

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada 14-27 decembrie, în fiecare din regiunile ţării

Vremea va fi mai caldă în următoarele două săptămâni faţă de normalul lunii decembrie, iar temperaturile vor creşte în unele zone cu până la 8 grade Celsius, anunţă meteorologii. După 21 decembrie se anunţă precipitaţii şi burniţă, iar de Crăciun sunt aşteptate câteva zile mai reci, friguroase.

Meteorologii au publicat luni prognoza meteo pentru perioada 14 - 27 decembrie.

Cum va evolua vremea în fiecare regiune a ţării:

BANAT

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o uşoară scădere, spre 5...6 grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Noaptea, vor fi temperaturi medii minime de aproximativ 2 grade în primele două nopţi, apoi de 0...1 grad.

Vor fi ploi slabe în jurul datei de 16 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 21 decembrie.

CRIŞANA

În intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade. În primele două zile şi, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi uşor mai scăzută, de 4...5 grade.

Noaptea vor fi în medie între -1 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului şi cele mai scăzute la sfârşitul acestuia.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie.

TRANSILVANIA

În timpul zilei, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei şi nu va avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, cu o tendinţă de uşoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a
perioadei, în ultimele zile din cea de a doua săptămână.

Noaptea, temperaturile vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3...-2 grade, exceptând primele două nopţi, când această medie va fi uşor pozitivă, de 1...2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în jurul datei de 16 decembrie şi după 21 decembrie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul şi sfârşitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 – 21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6...7 grade.

Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză şi cele mai scăzute la sfârşit. Vor fi posibile precipitaţii slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ va fi în creştere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt