Cum se pregateste sistemul medical din Romania pentru un eventual val patru al pandemiei: "Ramanem cu arma la picior"

Cum se pregateste sistemul medical din Romania pentru un eventual val patru al pandemiei: "Ramanem cu arma la picior"

Desi spitalele din Romania nu se mai confrunta cu o criza a paturilor de terapie intensiva dupa ce numarul pacientilor cu COVID-19 dependenti de oxigen sau de aparatura medicala a scazut la jumatate, medicii anestezisti nu se relaxeaza, ci "raman cu arma la picior".

Cu alte cuvinte, spitalele, care au inceput sa primeasca si sa trateze si pacienti cu alte afectiuni, se pregatesc pentru un al patrulea val al pandemiei, astfel ca nu renunta la circuitele separate facute in spitale si nici nu vor muta paturile de terapie intensiva care pot primi pacienti in stare foarte grava, daca necesita transferul pe asemenea sectii.

"Acum o luna, in spitalele mari din Bucuresti erau foarte multi pacienti gravi care stationau foarte mult in Unitatile de Primiri Urgente (UPU). Acum, in spitalele mari din Bucuresti pacientii nu mai stationeaza in UPU, ci daca sunt de terapie intensiva ii preluam imediat. Daca sunt pe sectii si starea lor se agraveaza, avem loc sa ii aducem in terapie intensiva", a explicat un medic anestezist de la un spital din Capitala pentru Ziare.com.

Afla mai multe desprecovid 19medicipandemieval nou
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt