Cum rezolvăm probleme cu cardul de sănătate - Prima News

Cum rezolvăm probleme cu cardul de sănătate

Sunt acolo, dar nu dau vreun semnal că ar exista. Iar atunci când încep să doară, este deja prea târziu. Vorbim despre boli precum diabetul, hipertensiunea arterială sau cancerul care pot fi depistate în faze incipiente la un simplu control de rutină. Aceste maladii pot fi descoperite din timp prin simple consultații care sunt decontate de stat.

Am vorbit la FOCUS despre acest subiect cu Mihaela Tănase, purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a precizat că ,,de anul trecut CNAS a început să pună un accent deosebit pe prevenție (…) deoarece prevenția este foarte importantă pentru oameni și pentru Fondul de Sănătate care face față din ce în ce mai greu din cauza presiunii atâtor afecțiuni cu care ne confruntăm la o populație destul de îmbătrânită în România. Consultațiile de prevenție există în acest pachet din totdeauna pentru toate categoriile de vârstă, însă diferă de vârstă.

Referitor la problemele reclamate de cei care folosesc cardul de sănătate, Mihaela Tănase a precizat că în cazul pierderii, furtului, deteriorării sau demagnetizării ,,trebuie să facem o solicitare la Casa de Asigurări în evidența căreia ne aflăm, solicitarea poate fi trimisă și online, însă trebuie plătite costurile pentru eliberarea unui card duplicat, primul card este gratuit, celălalte sunt contracost. Automat, în sistem, cardul declarat ca pierdut este anulat și se eliberează o adeverință de înlocuire ca cardului de sănătate. ( ) Până la primirea noului card se pote utiliza această adeverință, orice furnizor știe, este un lucru reglementat legal și ca atare asiguratul poate beneficia în continuare de servicii medicale.

Referindu-se la situați în care avem de făcut o investigație, dar găsim loc liber doar peste câteva luni, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat că ,,orice laborator are obligația, pe baza biletului de trimitere, să onoreze în termen de maximum cinci zile chiar dacă nu mai există fonduri pentru că sumele sunt decontate ulterior.

Total
1
Shares
Total
1
Share