Cum poţi evita comisioanele şi cât costă pachetele de cont curent oferite de băncile din România

Cum poţi evita comisioanele şi cât costă pachetele de cont curent oferite de băncile din România

Majoritatea băncilor practică o listă lungă de comisioane, iar pentru clienţii cu mai multe conturi bancare, relaţia cu acestea poate deveni complicată şi chiar scumpă.

Ca urmare, multe dintre bănci au dezvoltat produse competitive, oferind comisioane reduse sau chiar zero, pentru a-şi convinge clienţii să apeleze în continuare la serviciile lor.  

Fintech-ul Volt a analizat comisioanele practicate de 25 de bănci de pe piaţa românească. Studiul îşi propune identificarea băncilor care percep comisioane de încasare pe grila standard de comisioane, dar şi a celor care au pachete de cont curent cu zero costuri.   Pachetele de cont curent sunt gratuite doar în anumite condiţii, cea mai des întâlnită fiind cea a încasării unor venituri recurente în respectivul cont bancar.

Sunt bănci care solicită şi efectuarea unui număr de tranzacţii în fiecare lună sau constituirea unor depozite peste o anumită sumă pentru a beneficia de costuri zero. Astfel pot fi evitate comisioanele în cazul operaţiunilor de bază.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt