Cum ne slăbește gripa organismul - Prima News

Cum ne slăbește gripa organismul

Tusea puternică, durerea în piept sau oboseala sunt doar câteva dintre efectele pe termen lung pe care gripa le poate lăsa în organismul nostru. Neatratată, infecția poate duce și la complicații mai grave de la astm bronsic până la pneumonie. De multe ori în spatele tusei persistente și netratate se poate ascunde o boală mult mai gravă, precum cancerul, atrag atenția medicii.

Așa cum covidul poate lăsa în organism urme adânci după vindecare, așa se poate întâmpla și în cazul gripei. Tot mai mulți oameni se confruntă cu un sindrom al gripei după ce trec prin gripă mulți rămân cu sechele pe termen lung. În unele cazuri gripa a dus și la complicații grave ale bolii. Cum ar fi pneumonia. Febra, greutatea în respirație, tuse seacă și iritativă care devine productivă, sau junghi toracic sunt doar primele simptome care indică o pneumonie virală cauzată.

Boala poate să devină și mai periculoasă dacă se asociațiază cu infecție bacteriană. Atunci sistemul imunitar devine și mai slăbit. Problema și mai mare este atunci când pacienții se confruntă și cu alte boli asociate, cum ar fi diabet, afecțiuni cardiace sau neoplazii.

Dupa ce timp de doi ani ne-am protejat purtând maști, acum am dezvoltat o sensibilitate accentuată, iar sezonul gripal ne-a lovit destul de puternic. Afirmatia ii apartine profesorului Cristian Oancea, managerului Spitalului Victor Babes din Timisoara..Medicii timisoreni mai spun că în 2022 cifrele de spitalizare au fost mai mari decât cele din perioada de dinainte de pandemie.

Medicii recomandă să fim foarte atenți la simptomele pe care le avem și să avem în casă un pulsoximetru, pentru a ne controla nivelul de oxigen din sânge. Dacă saturația de oxigen este sub 92 atunci trebuie să contactăm de urgență medicul. Sunt însă și situații când o tuse persistentă pote scoate la iveală alte boli grave.

Pentru ca pacienți să poată avea acces mai ușor la medicamentele destinte tratării virozei sau gripei România a obținut acordul Comisiei Europene de a nu mai exporta anumite antobiotice și antitermice timp de trei luni. Numai în ultima săptămână au fost raportate aproape 140 de mii de cazuri de infecții respiratorii, iar 5 mii de cazuri au fost confirmate cu gripă. În acest sezon, 27 de oameni au murit din cauza gripei.

Total
9
Shares
Total
9
Share