Cum ne slăbeşte gripa organismul

Cum ne slăbeşte gripa organismul

Tusea puternică, durerea în piept sau oboseala sunt doar câteva dintre efectele pe termen lung pe care gripa le poate lăsa în organismul nostru. Neatratată, infecţia poate duce şi la complicaţii mai grave de la astm bronsic până la pneumonie. De multe ori în spatele tusei persistente şi netratate se poate ascunde o boală mult mai gravă, precum cancerul, atrag atenţia medicii.

Aşa cum covidul poate lăsa în organism urme adânci după vindecare, aşa se poate întâmpla şi în cazul gripei. Tot mai mulţi oameni se confruntă cu un sindrom al gripei după ce trec prin gripă mulţi rămân cu sechele pe termen lung. În unele cazuri gripa a dus şi la complicaţii grave ale bolii. Cum ar fi pneumonia. Febra, greutatea în respiraţie, tuse seacă şi iritativă care devine productivă, sau junghi toracic sunt doar primele simptome care indică o pneumonie virală cauzată.

Boala poate să devină şi mai periculoasă dacă se asociaţiază cu infecţie bacteriană. Atunci sistemul imunitar devine şi mai slăbit. Problema şi mai mare este atunci când pacienţii se confruntă şi cu alte boli asociate, cum ar fi diabet, afecţiuni cardiace sau neoplazii.

Dupa ce timp de doi ani ne-am protejat purtând maşti, acum am dezvoltat o sensibilitate accentuată, iar sezonul gripal ne-a lovit destul de puternic. Afirmatia ii apartine profesorului Cristian Oancea, managerului Spitalului Victor Babes din Timisoara..Medicii timisoreni mai spun că în 2022 cifrele de spitalizare au fost mai mari decât cele din perioada de dinainte de pandemie.

Medicii recomandă să fim foarte atenţi la simptomele pe care le avem şi să avem în casă un pulsoximetru, pentru a ne controla nivelul de oxigen din sânge. Dacă saturaţia de oxigen este sub 92 atunci trebuie să contactăm de urgenţă medicul. Sunt însă şi situaţii când o tuse persistentă pote scoate la iveală alte boli grave.

Pentru ca pacienţi să poată avea acces mai uşor la medicamentele destinte tratării virozei sau gripei România a obţinut acordul Comisiei Europene de a nu mai exporta anumite antobiotice şi antitermice timp de trei luni. Numai în ultima săptămână au fost raportate aproape 140 de mii de cazuri de infecţii respiratorii, iar 5 mii de cazuri au fost confirmate cu gripă. În acest sezon, 27 de oameni au murit din cauza gripei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt