Cum arată insulele din Tonga după erupţia violentă a vulcanului şi tsunamiul care a urmat. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Cum arată insulele din Tonga după erupţia violentă a vulcanului şi tsunamiul care a urmat. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Micile insule ale Regatului Tonga au suferit pagube extinse din cauza erupţiei vulcanice masive şi a tsunami-ului care a urmat. Un sat întreg a fost distrus iar multe clădiri au dispărut, a declarat, marţi, un diplomat al statului din Pacificul de Sud. Temerile sunt că bilanţul victimelor ar putea creşte, scrie Reuters.

„Oamenii intră în panică, oamenii fug şi se rănesc. Este posibil să fie mai multe decese şi ne rugăm doar să nu fie cazul”, a declarat, pentru Reuters, adjunctul şefului misiunii Regatului Tonga în Australia, Curtis Tu’ihalangingie.

Tu’ihalangingie spune că imaginile surprinse de zborurile de recunoaştere ale Forţelor de Apărare ale Noii Zeelande au arătat scene „alarmante” cu un sat distrus pe insula Mango şi clădiri lipsă de pe insula învecinată Atata.

Poliţia din Tonga a declarat pentru Înalta Comisie a Noii Zeelande că bilanţul confirmat al deceselor era de două persoane, însă din cauza comunicaţiilor întrerupte în naţiune, adevăratul bilanţ nu se cunoaşte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt