Cum a aflat ministrul Justiţie o sentinţă dintr-un dosar nefinalizat

Cum a aflat ministrul Justiţie o sentinţă dintr-un dosar nefinalizat

Ministrul Justiţiei a aflat o sentinţă dintr-un dosar penal pe surse. Cătălin Predoiu a declarat că soţul fostei şefe DIICOT, Georgiana Hosu, a fost achitat definitiv într-un dosar de corupţie. În realitate, Dan Hosu a primit trei ani cu suspendare în primă instanţă, iar sentinţa definitivă este programată pentru luna februarie.

Întrebat de Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, despre declaraţia controversată pe care a făcut-o în urmă cu câteva zile, ministrul Justiţiei a precizat că ,,în primul rând, am văzut speculaţiile care s-au făcut, pe care aş vrea categoric să le resping. Nu a fost vorba de altceva decât de o festă de memorie pe care am avut-o. A fost convingerea mea că acel dosar s-a soluţionat. Eu nu m-am referit la viitor, cu intenţia de a influenţa în vreun fel instanţa, ci m-am referit la o informaţie care ţinea de trecut. Asta a fost convingerea mea din discuţii din afara cadrului statal, din afara cadrului oficial, de aceea am şi precizat că e vorba de surse neoficiale, medii juridice care n-au legătură cu oficialităţi ale statului."

Ulterior, Cătălin Predoiu şi-a cerut scuze, spunând că a primit informaţia din surse neoficiale. Sunt judecătorii sub presiune politică? Ce surse neoficiale are ministrul? Ştie Cătălin Predoiu sentinţele şi în dosarul Revoluţiei? Dar în dosarul 10 august? De ce s-a pensionat subit judecătorul care a blocat teza de doctorat a premierului Ciucă?, lucrare suspectată ca fiind plagiată. Aflaţi toate răspunsurile sâmbătă, începând cu ora 12.00, la Insider politic, emisiune moderată de Sebastian Zachmann.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt