Culturile de rapiţă, în pericol! Dăunătorii care vor afecta producţia de anul acesta

Culturile de rapiţă, în pericol! Dăunătorii care vor afecta producţia de anul acesta

Culturile de rapiţă de anul acesta arată foarte bine până în momentul de faţă – o spun fermierii din mai multe zone ale ţării. Totuşi, deşi vremea este de partea lor, agricultorii nu au scăpat de griji. Din cauza condiţiilor meteo prielnice, în culturile de rapiţă şi-au făcut deja apariţia dăunătorii, care pot afecta producţiile de anul acesta.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu un tânăr fermier care lucrează terenuri în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, care a avertizat cu privire la apariţia a doi dăunători extrem de periculoşi pentru culturile de rapiţă.

”Făcând o paralelă cu anul trecut, lucrurile se prezintă bine spre foarte bine. Suntem puţin întârziaţi cu semănatul culturilor prăşitoare, eu mai am de semănat ceva porumb, însă în ceea ce priveşte culturile de toamnă, culturile arată bine. Trebuie atrasă atenţia, însă, nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche, pentru că atunci când avem precipitaţii şi temperaturi bune, apar problemele cu boli şi dăunători. Tocmai ce am făcut un control în câmp şi am văzut că la rapiţă trebuie intervenit de urgenţă. Avem de-a face cu doi dăunători extrem de periculoşi: Meligethes şi Ceutorhynchus assimilis. Este vremea lor, au condiţii propice şi de asta spun că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche”, a precizat fermierul Cosmin Iancu.

Tânărul agricultor nu este mai liniştit nici în privinţa culturilor de primăvară, deoarece în cazul unei veri secetoase şi toride, acestea ar putea fi afectate considerabil.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt