Culori diferite, promisiuni identice

Culori diferite, promisiuni identice

Mai e un an până la alegeri, dar partidele politice au dat deja startul…promisiunilor. Fiecare vrea să iasă în evidenţă cu programul său de guvernare ca să câştige simpatia votanţilor. Doar că aproape toate taberele promit acelaşi lucru. Prioritatea este, bineînţeles, salarii mai mari pentru români.

Indiferent de culoarea sau orientarea politică, liderii din Parlament gândesc cam la fel, iar discursurile şi programele politice sunt şi ele asemănătoare. Toţi promit multe, chiar dacă până acum au realizat prea puţin.

Cei de la AUR duc grija bogăţiilor ţării, care trebuie să ajungă la ţărani şi înapoi la stat. Şi partidele de la guvernare fac liste cu promisiuni. PSD vrea creşterea investiţiilor şi a salariilor, reducerea datoriei publice şi promovarea produselor fabricate în România. Colegii de la PNL nu sunt nici ei departe.

Dacă tragem linie, toate partidele, indiferent că sunt de stânga, dreapta, proeuropene sau naţionaliste, la putere sau în opoziţie, promovează cam aceleaşi politici. În acest moment, scena politică se luptă pentru acelaşi electorat, spun sociologii. Un lucru e clar: când vine vorba de clasa politică, oamenii nu mai au încredere în partide şi în promisiunile lor.

Anul viitor vom avea patru tururi de alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt