Cu Educația la tribunal - Prima News

Cu Educația la tribunal

O fată de 17 ani dă în judecată Ministerul Educației. Eleva s-a dus direct la Avocatul Poporului, unde cere ajutor pentru anularea unui ordin prin care a rămas fără bursa socială. Cu acești bani, Ioana îşi plătea naveta de la Agigea până la Constanţa.

Ioana Stamatin are 17 ani şi este elevă la un liceu din Constanţa. Este în acelaşi timp şi membru în Asociaţia Elevilor din Constanţa. Tânăra spune că a iniţiat o acţiune în anulare prin intermediul Avocatului Poporului, împotriva Ministerului Educaţiei. Inițiativa vizează ordinul de Ministru în urma căruia a rămas fără bursa socială, care o ajuta să achite transportul de la Agigea, unde locuieşte, la Constanţa.

În cererea adresată Avocatului Poporului, adolescenta reclamă că ordinul de ministru nu a respectat procedura de consultare publică. Precum şi că ordinul nu pare a fi motivat, astfel încât cei vizaţi să înţeleagă conduita de urmat, dar şi faptul că elevii nu au fost consultaţi. Ea mai invocă şi faptul că decizia ministrului discriminează elevii în funcţie de vârstă şi ciclul de învăţământ.

Adolescenta îi încurajeaza pe toţi elevii aflati în situaţia ei, să meargă în instanță. A pus pe internet, pe pagina Asociaţiei Elevilor, modelul de cerere către Avocatul Poporului pe care școlarii îl pot completa și apoi trimite.

Asociațiile elevilor sunt nemulțumite de ordinul dat de ministru, iar relaţia dintre elevi şi autorităţi s-a deteriorat grav în ultimii ani, marcați de criza sanitară, globală, dar şi de alte probleme locale. Transportul elevilor se dovedeşte a fi un subiect mai fierbinte decât îşi închipuiau autorităţile atunci când l-au abordat.

Total
0
Shares
Total
0
Share