Cu avionul din Sibiu la Bucureşti

Cu avionul din Sibiu la Bucureşti

După patru ani de absenţă, o călătorie cu avionul din Sibiu până în Bucureşti şi înapoi este acum la îndemâna oricui! A fost inaugurată o nouă rută de transport aerian, care leagă burgul medieval din centrul ţării de Capitală. Pasagerii care nu au fost puţini la aeroport s-au bucurat că au o alternativă la mersul cu trenul sau la cel cu maşina.

După o tradiţie bine păstrată în aviaţie, aeronava care a făcut prima cursă Sibiu-Bucureşti a fost udată la propriu pe pista Aeroportului din Sibiu. În tot acest timp, în sala de aşteptare, 36 de pasageri erau pregătiţi de îmbarcare.

Distanta de peste 270 kilometri dintre Sibiu şi Bucureşti poate fi parcursă într-o oră pe calea aerului. Preţul unui bilet porneşte de la 150 lei.

Cursele cu avionul sunt o alternativă mai bună pentru călători decât un drum cu maşina sau cu trenul. Cu maşina facem în jur de 4 ore iar combustibilul este în jur de 160 de lei. Dacă mergem cu trenul, facem peste 5 ore iar preţul unui bilet este de 87 de lei.

Din 2019 până acum nu au mai fost zboruri între Aeroportul International Sibiu si cel din Otopeni. Dacă vor exista solicitări, compania aeriană ia în calcul să folosească aeronave mai mari şi să crească numărul de zboruri. Într-o primă fază, zborurile dintre Sibiu şi Bucureşti vor fi operate până pe 28 octombrie.

foto:facebook.com/sbzairport

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt