CSAT se reuneşte joi, iar pe ordinea de zi a şedintei este Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România

CSAT se reuneşte joi, iar pe ordinea de zi a şedintei este Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru joi, de la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, prin sistem de videoconferinţă. La reuniune la care urmează să fie discutată Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va participa şi premierul Ludovic Orban.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vinerea trecută, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.Strategia îşi propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID-19 la nivelul populaţiei României , dar şi crearea premizelor de operaţionalizare a activităţii de vaccinare împotriva coronavirusului la nivel populaţional, ca parte integranta a programului naţional de vaccinare.

De asemenea, Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din România.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt