Cronica unei morţi anunţate

Cronica unei morţi anunţate

Bătrâna de 84 de ani care ar fi fost umilită de infirmierele spitalului din Craiova, de la care ar fi trebuit să primească ajutor, a murit. După o lungă suferinţă în spital, fiind scăpată de pe targă pe ciment, jignită şi smucită de asistente, femeia s-a stins din viaţă în urma unui stop cardiorespirator. Autorităţile continuă ancheta la spital, iar angajaţii care au fost de gardă în acea zi au fost deja audiaţi. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Sunt cuvintele femeii în vârstă 84 de ani care, pe patul de spital, povestea momentele cumplite prin care a trecut în spital. Acum trei săptămâni, femeii i-a fost amputat un picior. Umilinţele au început la scurt timp după intervenţia chirurgicală.

La scurt timp după ce nepoata femeii a sesizat autorităţile şi a făcut public cazul bunicii sale, cadrele medicale au anunţat-o că bătrâna a murit. Tânăra nu poate uita felul în care femeia ar fi fost tratată în spital.

Ancheta autorităţilor continuă în spital. Angajaţii unităţii sanitare, care în acea zi au fost la serviciu, au fost deja audiaţi. Directorul medical al spitalului recunoaste că nu este prima dată când primeşte sesizări referitoare la comportamentul inadecvat al unora dintre infirmiere.

La începutul lunii noiembrie, mai mulţi angajaţi din acelaşi spital au fost acuzaţi de malpraxis după ce o altă femeie, de 80 de ani, a murit la scurt timp după ce a fost internată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt