Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională

Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record mondial de goluri marcate la echipa naţională, 111, după ce a adus in extremis victoria Portugaliei printr-o dubla reuşită în faţa Irlandei (scor 2-1), miercuri seara, la Faro, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Înaintea partidei, Ronaldo era la egalitate cu fostul atacant iranian Ali Daei, cu 109 goluri.

''Recordul îmi aparţine şi este unic. Îmi lipsea un gol, am marcat două şi sunt foarte fericit'', a declarat Ronaldo după meci pentru radioteleviziunea portugheză (RTP).

Atacantul de 36 de ani, care tocmai s-a transferat de la Juventus la Manchester United, a înscris în minutele 89 şi 90+6, după ce irlandezii au deschis scorul prin John Egan, după un corner (45).

Seara începuse rău pentru celebrul jucător, câştigător a cinci ''Baloane de Aur'', care a ratat un penalty în min. 15, şutul său fiind apărat de portarul Gavin Bazunu.

Portugalia, cu a treia sa victorie în patru partide, conduce în Grupa A, având trei puncte în plus faţă de Serbia, dar şi un joc în plus.

Cristiano Ronaldo este acum la un pas de a stabili o nouă performanţă, aceea de a deveni cel mai selecţionat jucător european, el având acum 180 de prezenţe în naţională, la fel ca fundaşul spaniol Sergio Ramos, care nu a fost convocat pentru partidele din această lună.

Sursa. Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt