Credinţa, mai mare decât teama de Covid

Credinţa, mai mare decât teama de Covid

În timp ce incidenţa cazurilor de covid19 din municipiul Iaşi se apropie de 10 la mia de locuitori, pelerini din toată ţara se înghesuie, fără mască, să sărute racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. În tot acest timp reprezentanţii Mitropoliei întorc spatele şi spun că nu le pot impune credincioşilor cum să se roage. Până vineri, când racla cu sfintele moaşte va fi luată din curtea mitropoliei, se estimează că vor trece prin Iaşi sute de mii de pelerini. Asta în timp ce în spitalele din toată ţara mai există un singur loc la ATI.

Un astfel de gest s-a repetat şi continuă să se repete de sute de ori pe zi la pelerinajul organizat în capitala Moldovei.

Pentru mulţi pelerini, credinţa pare să alunge teama de covid, iar în timp ce în municipiul Iaşi rata de infectare a ajuns aproape de 10 la mia de locuitori, foarte mulţi au fost cei care s-au înghesuit, fără măşti, să sărute racla cu moaşte.

Peste 33 de mii de pelerini au trecut deja pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. În ciuda tuturor
restricţiilor impuse de autorităţi, reprezentanţii Mitropoliei trec cu vederea încălcarea acestora.

Doar în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate alte 300 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar în judeţ nu mai există niciun loc la terapie intensivă. Racla cu sintele moaşte va rămâne în curtea Mitropoliei până pe 15 octombrtie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt