Cozi imense pentru schimbarea permisului de conducere

Cozi imense pentru schimbarea permisului de conducere

Sute de mii de români îşi schimbă permisul de conducere la începutul acestui an. Sunt cifre neobişnuite, dar explicaţia este simplă. Este vorba despre cei care, în urmă cu 10 ani, şi-au reînnoit carnetul, o bună parte în avans, doar pentru a nu mai face vizita medicală, aşa cum urma să prevadă noua lege.

Dacă la serviciul pentru permise lucrurile merg repede, problema apare la clinicile care eliberează fişele medicale necesare. Personalul lucrează la intensitate maximă, dar, chiar şi aşa, oamenii stau ore întregi la coadă.

Încă de la primele ore ale dimineţii, cozile de la clinicile care eliberează fişe medicale pentru carnetele auto se întind pe câţiva metri, atât înăuntru, cât şi în exterior. Sunt sute de mii de şoferi care au nevoie să îşi preschimbe permisele, iar pentru asta trebuie mai întâi să aibă ok-ul medicului, pentru care, însă, trebuie să aştepte câteva ore.

Până la începutul lui 2013, pentru înnoirea permisului de conducere nu era nevoie de fişă medicală. Când urma să se schimbe legea, românii au dat iama să îşi schimbe actul auto. Chiar dacă nu le expira în această perioadă, au dat iama la serviciile pentru permise pentru a evita vizita medicală.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că în perioada decembrie 2022 - februarie 2023 expiră permisele a 450.000 de români. În luna ianuarie a acestui an, cifrele sunt de zece ori mai mari decât într-o lună normală.

La majoritatea serviciilor pentru servicii auto din ţară, nu mai sunt programări disponibile decât până la sfârşitul lunii februarie. Autorităţile spun că, din zece în zece ani va exista, de acum încolo, acest vârf în luna ianuarie, din cauza situaţiei din 2013. În România există aproximativ 8 milioane de şoferi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt