Corpul meu este ca o maşină veche, afirmă Rafael Nadal

Corpul meu este ca o maşină veche, afirmă Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (21), a afirmat că în prezent are nevoie de mai mult timp pentru recuperare, în condiţiile în care corpul său "este ca o maşină veche", informează Reuters.

Nadal, în vârstă de 35 ani, revenit în competiţie după o pauză de peste o lună, din cauza unei accidentări, a fost învins săptămâna trecută de tânărul său compatriot Carlos Alcaraz (19 ani) în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid.

"Este dificil atunci când stai şase săptămâni fără să atingi o rachetă şi fără să ai posibilitatea de a-ţi mişca corpul... Corpul meu este ca o maşină veche. Pentru a face să meargă această maşină este nevoie de timp", a declarat campionul de la Australian Open 2022, care s-a confruntat cu mai multe accidentări pe parcursul carierei sale de două decenii

Nadal va participa săptămâna aceasta la turneul de la Roma, unde speră să-şi reintre în formă înaintea startului turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, pe 22 mai, competiţie la care a cucerit de 13 ori trofeul (un record).

"Când ai 19 ani, nu este la fel ca atunci când ai aproape 36 de ani, cu toate probleme prin care am trecut în carieră. Trebuie să-ţi construieşti din nou încrederea, mişcările, apoi să începi să te simţi confortabil cu tenisul tău. Sunt încrezător că pot juca bine. Am nevoie de timp, dar poate că săptămâna aceasta ar putea fi o săptămână pozitivă sau poate nu. Cine ştie?", a adăugat ibericul.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt