Corporatiştii şi covrigii

Corporatiştii şi covrigii

Şedinţe peste şedinţe, acte şi proiecte - este o zi de lucru din viaţa unui corporatist. Cu ochii în computere, câte opt ore pe
zi de luni până vineri, pauza de masă devine un lux. Mănăncă în viteză şi fug înapoi la birou. La prânz unii iau
mâncare caldă de la cantine, iar alţii - semipreparate de la supermarket. Au aparut restaurantele unde clientul nu
primeşte nota de plată şi achită cu telefonul sau cardul, fără să întâlnească vreun chelner sau casier. Puţini sunt cei care
nu plătesc, încrederea e cuvântul de bază al patronilor.

Dimineata, inainte să ajungă la job, corporatiştii fac un popas la chioşc.

La prânz, corporatistii fac coada la cantinele de lângă birou. Preparatele variază: de la clasica ciorbă, la pizza sau
mâncarea asiatică. Oferta de preţ merge de la 25 de lei meniu de prânz cu două feluri principale şi desert, pînă la
peste 50 de lei, pentru cine vrea delicatese. A apărut şi restaurantul unde împingi tava, nota de plată se încarcă pe
un card si achiţi la final, fără să ai de+a face cu casier sau ospătar.

Încrederea e cuvântul cheie, dar sunt şi uituci, mănîncă, se iau cu vorba si uită să plătească.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt