Coreea de Sud restabileşte măsuri de restricţii sanitare

Coreea de Sud restabileşte măsuri de restricţii sanitare

Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat joi restabilirea orelor de închidere obligatorie pentru cafenele, restaurante, cinematografe şi alte locuri publice, precum şi limitarea adunărilor la patru persoane, în încercarea de a stopa un nou focar de pandemie de COVID-19, notează AFP.

Cele mai multe restricţii au fost relaxate în Coreea de Sud în noiembrie, pe măsură ce pandemia a regresat datorită succesului campaniei de vaccinare. Aproximativ 80% din populaţie a primit cele două doze de vaccin.

Dar numărul infecţiilor s-a triplat într-o lună, cu un record de 7.850 de cazuri miercuri, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul să crească până la 20.000 de cazuri zilnice în ianuarie.

"Vom putea depăşi acest moment critic numai dacă oprim rapid această recrudescenţă prin măsuri viguroase de distanţare socială", a declarat joi premierul Kim Boo-kyum.

Noile reguli, care vor intra în vigoare sâmbătă pentru cel puţin două săptămâni, vor autoriza restaurantele, cafenelele şi cluburile de noapte să funcţioneze până la orele 21.00, în timp ce cinematografele, sălile de concerte şi alte locuri publice vor trebui să închidă la orele 22.00. Întâlnirile private vor fi limitate la patru persoane, mai scrie AFP 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt