Copilărie distrusă de moartea albă

Copilărie distrusă de moartea albă

În fiecare minut, undeva în lume o mamă îşi plânge copilul ucis mult prea devreme de droguri. De la consumul de curiozitate se poate ajunge foarte uşor la dependenţă şi implicit la moarte. În faţa unor cifre care nu ne fac cinste şi a unei realităţi crunte în secţiile de toxicologie, cei de la Antidrog încep să meargă în şcoli şi să le explice elevilor care sunt consecinţele acestui flagel.

Mai mulţi specalişti Antidrog au mers la Şcoala Gimnazială Iancului din Capitală. Le-au vorbit elevilor despre pericolul consumului de droguri, dar mai ales despre cum să se ferească de ele. Potrivit unui studiu 9% dintre elevi au consumat cel puţin o dată un drog.

Mulţii adolescenţi au auzit de droguri, dar nu ştiu să le definească. Sunt conştienţi însă de pericolul consumului. Dacă pentru unii dintre părinţi drogurile sunt un subiect tabu, pentru alţii este temă frecventă de discuţie cu copiii.

Nu doar un copil care consumă droguri are nevoie de ajutor, ci şi familia acestuia. Iar specialiştii spun că cel mai greu pentru părinţi este să vorbească despre traumele prin care trec atât copilul, cât şi ei. Dacă elevilor din ciclul gimnazial li s-a explicat care sunt efectele drogurilor ,copiii din clasele I-IV au fost atraşi de câinii de dresaj sau de armele jandarmilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt