Copil bolnav, concediu pentru părinţi

Copil bolnav, concediu pentru părinţi

Doar părinţii copiilor mai mici de şapte ani primesc în momentul de faţă concediu medical în cazul unei boli. Chiar şi atunci când este vorba despre internare. Asta prevede legea din România. Zeci de mii de mame şi taţi au semnat o petiţie prin care cer modificarea actului normativ, în aşa fel încât niciun părinte să nu îşi mai lase copilul bolnav singur, acasă sau - şi mai rău - în spital.

Concediu medical pentru părinţii copiilor peste 7 ani. Este numele petiţiei online care, în doar 48 de ore, a adunat peste 40.000 de semnături.

Iniţiatoare este Denisa, mamă a doi copii. În ianuarie a fost nevoită să se interneze cu băiatul de 10 ani, după o otită care s-a complicat.

La lista de griji, s-a mai adăugat însă una: a aflat că nu poate primi concediu medical.

În astfel de situaţii părinţii sunt nevoiţi să îşi ia concediu de odihnă sau fără plată. Alţii sunt puşi în faţa unei alegeri delicate: să îşi păstreze locul de muncă sau să fie lângă copilul bolnav.

Nici în cazul intervenţiilor chirurgicale părinţii copiilor mai mari de vârsta şcolii nu sunt susţinuţi de stat.

De concediu medical ar fi nevoie şi atunci când cei mici urmează tratamentul acasă, spun părinţii. Cadrele didactice susţin ele initiţiativa.

Camera Deputaţilor ar putea schimba acum totul. Radu Panait, parlamentarul care a venit cu iniţiativa speră că petiţia îi va face pe aleşi să schimbe legea, în interesul părinţiilor şi al copiilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt