Copii rămaşi fără medic

Copii rămaşi fără medic

Situaţie alarmantă în nordul ţării. Copiii care au nevoie de un medic pediatru trebuie duşi la distanţe de zeci de kilometri pentru un consult de specialitate. În localitatea lor nu mai există unul. Se întâmplă în Săveni şi comunele botoşănene din apropiere, iar alternativa părinţilor sunt spitalele din Botoşani sau Dorohoi. Peste 2.500 de copii sunt afectaţi, iar situaţia durează deja de jumătate de an.

Lipsa medicilor de specialitate este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul medical din România, iar oraşul botoşănean Săveni confirmă regula. Aici, activitatea de la sectia de pediatrie a fost suspendată din iulie anul trecut.

36 de kilometri, până la Botoşani, sau 45 de kilometri, până la Dorohoi. Acestea sunt distanţele pe care un părinte din Săveni sau satele limitrofe trebuie sa le parcurgă daca are copilul bolnav pentru a ajunge la cel mai apropiat spital care dispune de o secţie de pediatrie.

Pentru a rezolva problema, primarul din Săveni s-a transformat în dezvoltator imobiliar. Ministrul Sănătăţii cunoaşte situaţia de la Săveni care este, de altfel, similară multor oraşe mici din tara.

Spitalul orăşenesc din Săveni deserveşte o populaţie de peste 40.000 de locuitori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt