Copii rămași fără medic - Prima News

Copii rămași fără medic

Situație alarmantă în nordul țării. Copiii care au nevoie de un medic pediatru trebuie duși la distanțe de zeci de kilometri pentru un consult de specialitate. În localitatea lor nu mai există unul. Se întâmplă în Săveni și comunele botoșănene din apropiere, iar alternativa părinților sunt spitalele din Botoșani sau Dorohoi. Peste 2.500 de copii sunt afectați, iar situația durează deja de jumătate de an.

Lipsa medicilor de specialitate este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul medical din România, iar orașul botoșănean Săveni confirmă regula. Aici, activitatea de la sectia de pediatrie a fost suspendată din iulie anul trecut.

36 de kilometri, până la Botoșani, sau 45 de kilometri, până la Dorohoi. Acestea sunt distanțele pe care un părinte din Săveni sau satele limitrofe trebuie sa le parcurgă daca are copilul bolnav pentru a ajunge la cel mai apropiat spital care dispune de o secție de pediatrie.

Pentru a rezolva problema, primarul din Săveni s-a transformat în dezvoltator imobiliar. Ministrul Sănătății cunoaște situația de la Săveni care este, de altfel, similară multor orașe mici din tara.

Spitalul orășenesc din Săveni deservește o populație de peste 40.000 de locuitori.Total
0
Shares
Total
0
Share