Convoaiele umanitare pentru Ucraina, taxate la Isaccea

Convoaiele umanitare pentru Ucraina, taxate la Isaccea

Autovehiculele care transportă ajutoare umanitare pentru Ucraina şi trec Dunărea cu bacul la Isaccea trebuie să plătească cel puţin 50 de euro, în condiţiile în care până la mijlocul săptămânii trecute societatea Navrom Bac din Galaţi, care asigură traversarea fluviului, asigura gratuit acest serviciu.

Astfel, un TIR care transportă ajutoare în Ucraina plăteşte la Isaccea 50 de euro pentru traversarea Dunării cu bacul, iar un autovehicul cu o lungime de peste 20 de metri achită un tarif de 80 de euro pentru o trecere.

Decizia de a taxa toate mijloacele de transport şi toate persoanele care utilizează bacul a fost luată în contextul în care societatea privată nu a primit niciun leu de la statul român pentru cursele gratuite efectuate de la începutul războiului din Ucraina.

"Există o hotărâre de Guvern prin care se decontează serviciile oferite persoanelor cu domiciliul în Ucraina, dar în anexa doi a hotărârii se cere numărul de înmatriculare al autotirului, aşa încât serviciile oferite persoanelor fără maşini nu se decontează, iar societatea nu poate primi sprijin din partea statului", a precizat, pentru AGERPRES, directoarea Navrom Bac, Mara Vasilache.

Ea a amintit că, în primele zile de la declanşarea războiului din Ucraina, societatea a acordat gratuitate şi la trecerea Dunării cu bacul între Tulcea şi Galaţi.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt