Controale masive ale ANPC

Controale masive ale ANPC

Rugină, brânzeturi stricate şi gândaci! Asta au găsit inspectorii ANPC într-o hală a unei pieţe din Timişoara. Pe lânga brânza trecută de mult de termenul de valabilitate, comisarii au găsit şi carne alterată ţinută în condiţii precare. În Bucureşti inspectorii ANPC au luat fastfood-uri şi shaormerii la control.

În Timişoara, inspectorii Protecţiei Consumatorilor au găsit un dezastru. Într-una din pieţe au închis hala de brânzeturi, asta după ce au văzut că vitrinele sunt în stare avansată de degradare, cu multă rugină şi pline de gândaci.

Inspectorii veniţi în control spun că nu a existat o vitrină de brânzeturi sau carne fără probleme. Vina, spun reprezentanţii ANPC, aparţine administraţiei pieţelor care nu îşi face treaba. Comercianţii de brânză spun însă că sunt nevinovaţi şi nu înţeleg de ce inspectorii îi amendează.

Fiecare comerciant găsit în neregulă a fost amendat cu 5.000 de lei. După ce au găsit muşte şi gândaci la o shaormerie din Capitală, inspectorii ANPC au început să verifice mai multe astfel de restaurante.

În urmă cu o săptămână, comisarii Protecţiei Consumatorilor au amendat cu 17.000 lei o shaormerie din sectorul 2. Aceasta a fost închisă şase luni pentru igienizare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt