Controale în centrele DGASPC, după moartea suspectă a unui pacient de la Centrul de Recuperare Neuropsihică Călineşti

Controale în centrele DGASPC, după moartea suspectă a unui pacient de la Centrul de Recuperare Neuropsihică Călineşti

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a dispus efectuarea unor controale în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), după moartea suspectă a unui pacient.

"Preşedintele (...) Iulian Dumitrescu a cerut conducerii DGASPC luarea, cu celeritate, a tuturor măsurilor legale, inclusiv demiterea şefei Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, în contextul decesului în condiţii suspecte a unui pacient internat în respectiva unitate. Momentan, cazul este în ancheta instituţiilor abilitate. În acelaşi timp, Iulian Dumitrescu a dispus declanşarea unei acţiuni de control în toate centrele subordonate DGASPC Prahova care să urmărească respectarea drepturilor beneficiarilor internaţi în aceste unităţi medico-sociale", se arată într-un comunicat transmis, luni, de CJ Prahova.

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt