Consumerismul ''ne-a răpit Crăciunul'', deplânge papa Francisc

Consumerismul ''ne-a răpit Crăciunul'', deplânge papa Francisc

Papa Francisc a deplâns duminică consumerismul care ne-a "răpit Crăciunul" şi a făcut apel creştinilor, cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus pe care a oficiat-o în faţa pieţei Sf.Petru, să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, relatează EFE.

"În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte", a spus papa de la fereastra Palatului Apostolic.

"Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul", a deplâns papa Francisc.

După rugăciunea Angelus, pronunţată în faţa mulţimii de credincioşi care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt