Consiliul Tineretului din România cere bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor

Consiliul Tineretului din România cere bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor

Consiliul Tineretului din România solicită bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor, gândite şi dezbătute împreună cu beneficiarii, potrivit unui comunicat al acestei federaţii transmis AGERPRES.

Deşi prevederi din Legea nr. 350/2006 a tinerilor reglementează obligativitatea consiliilor judeţene şi locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ de a constitui anual "fondul destinat activităţilor de tineret", majoritatea administraţiilor locale le ignoră şi nu alocă fonduri pentru generaţia tânără, atrage atenţia federaţia.

De asemenea, Consiliul Tineretului din România a punctat că alte prevederi ale aceleiaşi legi stipulează că autorităţile administraţiei locale trebuie să asigure mijloacele necesare ca tinerii să participe la luarea deciziilor care îi privesc şi au obligaţia de a consulta organizaţiile neguvernamentale de tineret în problematicile care îl vizează.

Mai mult decât atât, autorităţile administraţiei publice au responsabilitatea de a înfiinţa consilii consultative pe probleme de tineret, or aceste foruri consultative constituie "o raritate", a susţinut Consiliul Tineretului din România.

Federaţia consideră că este o prioritate ca în bugetele locale alocate anului 2022 să se regăsească fonduri pentru cercetarea locală în domeniul tineretului.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt