Consiliul elevilor solicită 4,7% din PIB pentru educaţie

Consiliul elevilor solicită 4,7% din PIB pentru educaţie

Bugetul ministerului Educaţiei ar putea fi de 2,28 la sută din IB, fiind cea mai mică alocare din ultimii 3 ani, potrivit
Ministerului Finanţelor. Tocmai de aceea, Consiliul Elevilor solicită creşterea finanţării învăţământului la 4,7 % din PIB, atât cât este media europeană. Specialiştii din educaţie spun că autorităţile ar trebui să facă o centralizare care să arate cum s-au împărţit banii pentru 2021, pentru a şti care sunt nevoile reale pentru 2022.

Cei de la Consiliul Elevilor condamnă decizia de a subfinanţa un domeniu atât de important şi cer să fie organizată o dezbatere publică pe baza bugetului la care să participe mai mulţi specialişti din educaţie.

Alexandru Manda, expert în educaţie, consideră că e nevoie reală de o centralizare care să cuprindă date clare despre cum a fost împărţit bugetul, anul trecut. Sumele nu trebuie stabilite din pix, spune el.

Discuţiile despre bugetul pentru anul 2022 sunt ample. La fel cum sunt şi cele despre redeschiderea şcolilor. Ce trebuie să ştie părinţii este elevii de gimnaziu şi liceu se reîntorc în bănci pe 3 ianuarie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt