Consiliul Concurenţei este de acord cu plafonarea RCA

Consiliul Concurenţei este de acord cu plafonarea RCA

Consiliul Concurenţei este de acord cu plafonarea preţurilor poliţelor RCA. Numai că propune ca şi în cazul service-urilor să se aplice aceeaşi regulă. Bogdan Chiriţoiu vrea chiar preţuri de referinţă pentru piese de schimb şi manopera macanicilor. Pe de altă parte, autoritatea pentru Supraveghere Financiară a trimis către Ministerul Finanţelor un proiect de plafonare a preţului poliţelor RCA, la nivelul din februarie 2023. Proiectul urmează să fie dezbătut în şedinţă de guvern săptămâna aceasta.

Plafonarea preţurilor poliţelor RCA este soluţia în acest moment, susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, care crede că această măsură va stabiliza piaţa RCA. Asta în ciuda a tot ceea ce spun specialiştii. Numai că legea ar mai putea conţine o nouă prevedere: plafonarea preţurilor şi în ceea ce priveşte reparaţiile maşinilor.

Mai mult, un nou proiect de lege ar putea să prevadă preţuri de referinţă pentru piesele de schimb şi reparaţiile autovehiculelor la fel ca în cazul poliţelor RCA. Invitat să dea explicaţii în Parlament, preşedintele Consiliul Concurenţei susţine că nu a putut interveni în cazul Euroins şi City Insurance.

Senatorii comisiei economice spun că City Insurance şi Euroins au adus un prejudiciu statului de… 1 miliard de euro. Însă Consiliul Concurenţei şi ASF continuă să arunce vina de la una la alta.

Preşedintele Consiliului Concurenţei spune chiar că ASF ar trebui să vină cu o propunere de act normativ pentru a limita cota de piaţă în cazul companiilor care vând poliţe RCA.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt