Consiliul Concurenţei analizează impactul legislaţiei privind consultanţa fiscală şi auditul financiar asupra concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează impactul legislaţiei privind consultanţa fiscală şi auditul financiar asupra concurenţei

Consiliul Concurenţei realizează un studiu pentru a analiza impactul asupra concurenţei al prevederilor legislative care obligă companiile din domeniul consultanţei fiscale şi cel al auditului financiar să fie deţinute doar de profesionişti în domeniu, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Astfel, autoritatea de concurenţă continuă demersurile începute în anul 2020 de a analiza legislaţia specifică profesiilor liberale, în scopul eliminării prevederilor care constituie bariere în calea accesului pe aceste pieţe.

"Practica arată că în cazurile în care nu există un control strict al accesului, pieţele sunt mai dinamice, furnizează mai multă inovaţie şi se concentrează direct pe nevoile consumatorilor. De aceea trebuie să facem diferenţa între reglementările strict necesare, cu rol esenţial în asigurarea calităţii serviciilor, şi cele care conduc la o supra reglementare, fiind dăunătoare dezvoltării pieţei şi, implicit, consumatorilor", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

În acest context, Consiliul Concurenţei invită toţi actorii de pe aceste pieţe la o comunicare activă şi deschisă în ceea ce priveşte obiectul studiului. În cadrul studiului, autoritatea de concurenţă poate solicita informaţii şi documente tuturor operatorilor implicaţi, dar şi opinii ale autorităţilor publice cu atribuţii în domeniile respective.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt